Menu

Over mij

    Over mij:

Al van jongs af aan heb ik interesse in paarden. De passie om met hen samen te werken is in de loop van mijn leven alleen maar toegenomen.

Door diverse gebeurtenissen in mijn leven heb ik ervaren dat ik blijer,gelukkiger en gezonder ben geworden door het samenwerken met paarden! Ik vind het minstens zo fijn en belangrijk dat  paarden ook gezond en gelukkig zijn en zich kunnen ontwikkelen! Daarom ben ik me gaan verdiepen in het natuurlijk gedrag van paarden en trainingsmethoden zonder gebruik van 'hulp'middelen.

Bij Emiel Voest heb ik de instucteurs-opleiding niveau 1 (loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen) gedaan. In het grondwerk miste ik het gymnastiseren/trainen van het paard. Dat is de reden dat ik me bij Greetje Hakvoort in de Academische Rijkunst ben gaan verdiepen. Om mijn rijden en lichaamsbewustzijn verder te verbeteren en dat ook effectief aan anderen over te kunnen brengen, heb ik de Centered Riding level1 opleiding gedaan. Met deze verschillende kennis en ervaring beschik ik over ruime mogelijkheden om de training op maat af te stemmen op jou en jouw paard.

Uitgeleerd ben ik nooit! Om mijn kennis up to date te houden, me verder te ontwikkelen en te verdiepen in hiervoor genoemde methoden, volg ik o.a. trainingen/clinics, workshops en krijg ik lessen van verschillende professionals. Dat vind ik super interessant en ik kan anderen daardoor steeds gerichter begeleiden.
Daarnaast volg ik regelmatig cursussen die kunnen bijdragen aan het welzijn van de paarden op het gebied van anatomie/massage, tellington t-touch, natuurlijk bekappen enz.

Op zorgboerderij SAM-en heb ik jaren lang gewerkt als activiteitenbegeleidster waarbij de paarden worden ingezet voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Daar werk ik, naast In Vrije Stap, nog steeds. Nu train ik er de paarden zodat zij hun werk op een verantwoorde manier kunnen doen.

Mijn passie ligt bij de ontwikkeling en begeleiding van de combinatie paard-mens.
Dat is de reden dat ik In Vrije Stap ben gestart en ik jou en je paard met heel veel liefde, plezier, geduld en kennis wil begeleiden!

 

 

In Vrije Stap
Joni Overweel
Groenedijk 33
4441 TH Ovezande
06-43234664
info@invrijestap.nl

 

KvK nr: 75974754
BTW nr: NL003023065B18
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden