Menu

Over mij

   Over mij:

Met een passie voor paarden word je geboren of niet, denk ik. Ik in ieder geval wel!

De passie om met hen samen te werken, samen te zijn en hun gezondheid te verbeteren/ondersteunen waar mogelijk en nodig is om dat eerste te kunnen…!

Door diverse gebeurtenissen in mijn leven heb ik ervaren dat ik blijer,gelukkiger en gezonder ben geworden door het samenwerken met paarden! Ik vind het minstens zo fijn en belangrijk dat  paarden ook gezond en gelukkig zijn en zich kunnen ontwikkelen! Daarom ben ik me gaan verdiepen in het natuurlijk gedrag van paarden en trainingsmethoden zonder gebruik van 'hulp'middelen..En hoe ik de gezondheid/ het welzijn van paarden kan ondersteunen/verbeteren door de oorzaken van klachten te achterhalen en begeleiding te geven om die oorzaken aan te pakken met natuurlijke middelen voor een duurzaam resultaat.

Bij Emiel Voest heb ik de instucteurs-opleiding niveau 1 (loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen) gedaan. In het grondwerk miste ik het gymnastiseren/trainen van het paard. Dat is de reden dat ik me bij Greetje Hakvoort in de Academische Rijkunst ben gaan verdiepen. Om mijn rijden en lichaamsbewustzijn verder te verbeteren en dat ook effectief aan anderen over te kunnen brengen, heb ik de Centered Riding level1 opleiding gedaan.
Omdat Caat, mijn lieve, knappe PRE merrie, door de ziekte van Lyme fysiek vaak niet optimaal kon bewegen, werd mijn interesse voor de opleiding Paarden Revalidatie Trainer gewekt en ben ik die dus gaan volgen.
Gezondheid begint in de darmen, maar natuurlijk hebben alle organen en de mentale (dis)balans van je paard ook invloed op fysiek want fysiek en mentaal gaat nou eenmaal samen. Door de opleiding Natuurgeneeskundig Paardentherapeut heb ik ook op dit gebied mijn kennis uitgebreid en verdiept.Met deze uitgebreide kennis en ervaring beschik ik over ruime mogelijkheden om de begeleiding op maat af te stemmen op jou en jouw paard.

Uitgeleerd ben ik nooit! Om mijn kennis up to date te houden, me verder te ontwikkelen en te verdiepen in hiervoor genoemde methoden, volg ik o.a. trainingen/clinics, workshops en krijg ik lessen van verschillende professionals. Dat vind ik super interessant en ik kan anderen daardoor steeds gerichter begeleiden.
Daarnaast volg ik regelmatig cursussen die kunnen bijdragen aan het welzijn van de paarden op het gebied van anatomie/massage, tellington t-touch, natuurlijk bekappen enz.

Op zorgboerderij SAM-en heb ik jaren lang gewerkt als activiteitenbegeleidster waarbij de paarden worden ingezet voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Daar werk ik, naast In Vrije Stap, nog steeds. Nu train ik er de paarden zodat zij hun werk op een verantwoorde manier kunnen doen.

Van nature heb ik een positieve instelling en mindset. Creativiteit en denken in mogelijkheden zet ik dan ook zeker in bij het begeleiden van de ontwikkelingen van de paarden en hun mensen.

Vanuit mijn passie voor paarden, om een bijdrage te  kunnen leveren aan hun ontwikkeling (en die van hun mensen) ten gunste van hun welzijn, ben ik met In Vrije Stap gestart.

Liefs Joni

 

 

In Vrije Stap
Joni Overweel
Groenedijk 33
4441 TH Ovezande

 

KvK nr: 75974754
BTW nr: NL003023065B18
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden